Правительство Украины поможет сельскому хозяйству

21.06.2003, 11:33

С целью улучшения ситуации, которая сложилась в аграрном секторе Украины в связи с неблагоприятными погодными условиями, Кабинет Министров Украины принял постановление "О направлениях использования средств государственного бюджета на реализацию мероприятий по преодолению последствий стихийного бедствия в сельском хозяйстве и развитию аграрного рынка". (укр.)

Постановою передбачається надання фінансової допомоги сільськогосподарським товаровиробникам усіх форм власності на здійснення заходів подолання наслідків стихійного лиха в сільському господарстві та розвитку аграрного ринку в обсязі 322 млн. гривень.

За рахунок коштів державного бюджету передбачається суму в обсязі 322 млн. гривень спрямувати на часткове здешевлення вартості отриманих підприємствами агропромислового комплексу в 2003 році кредитів.

Часткова компенсація поширюється і на отримані кредити на які укладено додаткові угоди з комерційними банками про відстрочення їх погашення до 1 жовтня 2004 року.

Згідно з постановою уряду, часткова компенсація поширюється також на отримані сільськогосподарськими підприємствами цільові кредити на закупівлю насіння, протруювачів та мінеральних добрив вітчизняного виробництва для посіву озимих культур під урожай наступного року, на формування державного резервного насіннєвого фонду та часткову компенсацію вартості електроенергії, яка спожита сільськогосподарськими підприємствами для поливу на зрошуваних землях та заповнення водою земель для вирощування рису.

За прогнозами фахівців, вжиті заходи дадуть змогу забезпечити прогнозовані обсяги посіву озимих культур під урожай 2004 року та забезпечити виконання Програми "Зерно України - 2004".
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також