Украинские военные принимают участие в учениях в США

21.06.2003, 11:33

Вопросы взаимодействия между подразделениями морской пехоты при проведении миротворческой операции отрабатывают участники второй фазы многонациональных командно-штабных учений "Кооператив Оспрей-2003", которые проходят в США. (укр.)

10 червня у місті Саффолк (США) розпочалася друга фаза багатонаціонального командно-штабного навчання в рамках програми НАТО "Партнерство заради миру" "Кооператив Оспрей-2003".

У навчанні, тематикою якого визначено відпрацювання взаємодії між підрозділами морської піхоти при проведенні миротворчої операції, беруть участь два представника бригади морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

В ході проведення другої фази "Кооператив Оспрей-2003" його учасники відпрацьовуватимуть завдання з проведення конвойних операцій, пошуку та знешкодження мінних полів, перевірки транспорту на контрольних пунктах, охорони об'єктів, а також патрулювання місцевості у населених пунктах. Важливе місце приділено діям з надання медичної допомоги "постраждалим" внаслідок стихійного лиха, а також їх евакуації з небезпечної зони.

Перша фаза навчання, в якій було задіяно румунський і американський батальйони морської піхоти, проходила в районі міста Бухарест (Румунія) у квітні поточного року.

Українські морські піхотинці вже неодноразово брали участь у навчанні "Кооператив Оспрей", яке раніше проводилося на базі морської піхоти США Кемп Леджун у штаті Північна Кароліна.

Навчання триватиме до 21 червня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також