Учения НАТО "Медик-спасатель - 2003" пройдут осенью в Грузии

26.06.2003, 11:00

Накануне будущих учений "Медик-спасатель - 2003" его участники планируют провести гуманитарную акцию с предоставлением медицинской помощи населению Грузии при участии военных и гражданских медиков стран-участниц маневров. (укр.)

23 червня у британському місті Мільденхол розпочала свою роботу заключна плануюча конференція навчання "Медик-рятівник - 2003" ("Rescuer-Medcuer - 2003"), що проходитиме в дусі Програми НАТО "Партнерство заради миру".

В ході проведення конференції представники 16 країн-членів та країн-партнерів НАТО планують остаточно узгодили сценарій, перелік сил і засобів маневрів, а також питання їх всебічного забезпечення. Делегацію українських військових медиків на заході очолює старший офіцер відділу бойової підготовки та екстремальної медицини Головного військово-медичного управління Міністерства оборони України підполковник медичної служби Геннадій Тарасенко.

Навчання "Медик-рятівник - 2003" заплановано провести у вересні цього року на території Грузії. Маневри мають на меті відпрацювати спільні дії під час проведення міжнародної пошуково-рятувальної операції в зоні стихійного лиха силами військових та цивільних формувань.

Крім того, напередодні проведення навчання на території Грузії буде проведено гуманітарну акцію з надання медичної допомоги місцевому населенню за участю як військових, так і цивільних медиків країн-учасниць навчання.

Робота конференції триватиме до 27 червня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також