В Николаеве продолжается подготовка украинских миротворцев

24.06.2003, 11:41

Состояние подготовки будущих украинских военных, которые отобраны для ротации национального миротворческого контингента миссии ООН в Сьерра-Леоне, проверила инспекционная группа главного командования Сухопутных войск Вооруженных Сил Украины. (укр.)

У місті Миколаїв, де тривають збори з військовослужбовцями нової ротації 4-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону ЗС України, що виконує завдання місії ООН у Сьєрра-Леоне, працювала інспекційна група Головного командування Сухопутних військ ЗС України та Південного оперативного командування.

Комісія, яку очолював заступник Головнокомандувача Сухопутних військ ЗС України з бойової підготовки генерал-лейтенант Григорій Дячук, перевірила стан підготовки особового складу до ротації українського національного миротворчого контингенту у Сьєрра-Леоне.

Під час перевірки представники інспекційної групи ретельно ознайомилися із загальним станом справ з формування батальйону, його укомплектованості особовим складом, ходом бойового злагодження підрозділів. Крім того, керівником інспекційної групи генерал-лейтенантом Григорієм Дячуком було особисто перевірено відповідність кожного військовослужбовця батальйону займаній посаді за фахом. Не залишилися поза увагою офіцерів і генералів інспекційної групи умови проживання майбутніх миротворців, їх настрій та особисті проблеми.

Також, в ході перевірки командуванню 4-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону ЗС України було надано необхідну методичну та консультативну допомогу в питаннях якісної організації підготовки особового складу до чергової ротації.

В цілому, за результатами перевірки, керівником інспекційної групи було дано позитивну оцінку організації управління батальйоном, стану проведення бойового злагодження, підбору особового складу на посади за фахом, а також підготовки та проведення теоретичних та практичних занять.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також