Иностранные военные инспектора проверяют объекты на юге Украины

27.06.2003, 11:34

Инспекции объявленных обьектов контроля по Договору об обычных вооруженных силах в Европе проводят на территории Украины многонациональные инспекционные группы из Турции и США. (укр.)

23 червня до Одеси, відповідно до Договору про звичайні Збройні сили в Європі (ЗЗСЄ), прибули дві багатонаціональні інспекційні групи з Туреччини та США.

Першу групу інспекторів, до складу якої увійшли представники Греції, Норвегії та Королівства Нідерланди, очолює офіцер верифікаційної структури збройних сил Туреччини Ертугрул Озтоп. До складу другої групи інспекторів, яку очолює представник верифікаційної структури Збройних Сил США Уїльям Бонд, увійшли офіцери з Королівства Бельгія та Великобританії. Обидві групи іноземних верифікаторів проведуть інспекції оголошених місць на території Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України.

Інспекції триватимуть до 27 червня і є дев'ятою та десятою у 2003 році, які здійснюватимуться на об'єктах контролю України іноземними інспекторами країн-учасниць Договору ЗЗСЄ.

"Інспекційний" рік за Договором ЗЗСЄ розпочався 17 березня, а пасивна квота України у цьому році складає 21 інспекцію.

Договором про звичайні збройні сили у Європі передбачено щорічний обмін інформацією між країнами-учасницями про чисельність особового складу, систем озброєння і техніки, а також інспекції територій країн, які підписали цей документ.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також