Депутатам предлагают ратифицировать Конвенцию между Украиной и Ливаном об избежании двойного налогообложения

23.06.2003, 11:24

Комитет Верховной Рады Украины по иностранным делам рекомендовал парламенту ратифицировать Конвенцию между Украиной и Ливанской Республикой об избежании двойного налогообложения и предупреждения налоговых уклонений относительно налогов на доходы и на капитал. (укр.)

Зазначена Конвенція надає гарантії суб'єктам підприємницької діяльності обох країн щодо того, що прибутки, отримані ними від здійснення господарських операцій не підлягатимуть подвійному оподаткуванню.

Народні депутати зазначають, що ця Конвенцiя має на метi, по-перше, уникнення подвiйного оподаткування, по-друге, запобiгання ухиленню вiд сплати податкiв i, по-третє, взаємне зменшення податкових перешкод для закордонних iнвестицiй та торгiвлi. "Це особливо важливо, - наголошують народні депутати, - стосовно України, оскiльки її чинне податкове законодавство передбачає уникнення подвiйного оподаткування лише на основi пiдписання двостороннiх мiжнародних договорів".

Члени Комітету вважають, що ратифікація зазначеної Конвенції дасть змогу забезпечити в рамках україно-ліванського співробітництва уникнення подвійного оподаткування суб'єктів господарсько-правових відносин, а також сприятиме запобіганню ухиленню від сплати податків і зменшенню перешкод на шляху розвитку взаємовідносин між Україною і Ліваном.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також