Разработаны изменения к закону "О ценах и ценообразовании"

26.06.2003, 11:00

Комитет Верховной Рады Украины по аграрной политике и земельным отношениям рекомендует парламенту принять за основу проект закона о внесении изменений в Закон Украины "О ценах и ценообразовании". (укр.)

Цей проект закону внесений народними депутатами Петром Симоненко, Омеляном Парубком, Володимиром Пузаковим.

Законопроектом передбачається встановити мораторій на зростання цін на хліб і хлібні продукти до досягнення розміру мінімальних заробітних плат і пенсій рівня прожиткового мінімуму.

Члени Комітету вважають: порушене питання є дуже важливим з огляду на неоднозначну ситуацію, що склалася на ринку хліба. Тому внесеним законопроектом передбачається посилення контролю і відповідальності Кабінету Міністрів і органів виконавчої влади за дотриманням рівня фіксованих цін на хліб, які склалися на час прийняття закону, встановивши мораторій на їх зростання до досягнення розміру мінімальних заробітних плат і пенсій".

Народні депутати, підтримуючи законопроект, водночас вважають за необхідне дати доручення Кабінету Міністрів України розробити механізм компенсації можливих у зв'язку з встановленням фіксованих цін на хліб витрат виробникам хлібопродуктів.

Зазначалося, що прийняття цього законопроекту дозволить зменшити соціальну напругу у суспільстві, захистити малозабезпечені верстви населення від подальшого зубожіння і втрати можливості придбання найнеобхіднішого продукту харчування - хліба і хлібних продуктів.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також