Разработаны изменения и дополнения в закон "О статусе ветеранов войны, гарантиях их социального статуса"

18.07.2003, 10:59

Комитет Верховной Рады Украины по делам пенсионеров, ветеранов и инвалидов рекомендовал парламенту принять в первом чтении проект закона о внесении изменений и дополнений в Закон Украины "О статусе ветеранов войны, гарантиях их социального статуса" (о возобновлении льгот). (укр.)

Цей проект закону внесений народним депутатом М. Рудьковським.

Законопроектом пропонується уточнити межі надання окремих пільг та конкретизувати деякі поняття. Автор, зокрема, пропонує надавати безкоштовний проїзд учасникам Великої Вітчизняної війни та особам, прирівняним до них по пільгам, міжміським автомобільним транспортом незалежно від відстані між населеними пунктами.

Народний депутат М. Рудьковський також пропонує включити до пільги щодо безкоштовного одержання ліків за рецептом лікаря отримання лікувальних засобів та засобів догляду за хворими.

Проектом пропонується передбачити у пільзі щодо безоплатного забезпечення інвалідів війни автомобілями з ручним керуванням компенсацію витрат на технічне обслуговування автомобілів, забезпечення їх автозапчастинами.

Комітет, підтримавши ідею відновлення пільг ветеранам війни, водночас зазначив, що автор подав законопроект без фінансово-економічного обгрунтування. За підрахунками Мінпраці (з висновків Кабінету Міністрів) тільки на реалізацію пільг на проїзд необхідно вишукати кошти в сумі 1 млрд. 298 млн. 673 грн. в рік.

Комітет запропонував народному депутатові М. Рудьковському врахувати зауваження при підготовці проекту до другого читання.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также