Парламенту предлагают ратифицировать Положение о демаркации границы между Украиной и Молдовой

22.07.2003, 10:50

Комитет по вопросам национальной безопасности и обороны рекомендовал парламенту принять в целом проект закона о ратификации Положения о демаркации государственной границы между Украиной и Республикой Молдова, внесенный Кабинетом Министров Украины. (укр.)

Основною метою Положення є визначення змісту, основних принципів і порядку проведення демаркаційних робіт на державному кордоні між Україною і Республікою Молдова, а також діяльності Спільної україно-молдовської демаркаційної комісії.

Предметом правового регулювання Положення є створення правових засад для проведення демаркації державного кордону між Україною та Республікою Молдова, а також визначення основних принципів та порядку їх проведення. У документі закріплюється порядок встановлення прикордонних знаків, стовпів, геодезичних пунктів тощо.

Члени Комітету зазначили, що набуття чинності Положення та його практична реалізація дозволить досягти безумовного та чіткого виконання Договору між Україною та Республікою Молдова про державний кордон, створить правові засади та забезпечить системний підхід до нормативно-правового регулювання порядку проведення демаркації україно-молдавського державного кордону, встановить дієвий механізм функціонування Спільної україно-молдавської демаркаційної комісії та проведення демаркації спільного державного кордону.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также