Разработаны изменения и дополнения к Жилищному кодексу Украины

03.07.2003, 11:45

Комитет Верховной Рады Украины по строительству, транспорту и связи рекомендовал парламенту принять в первом чтении проект закона о внесении изменений и дополнений в Жилищный кодекс Украины. (укр.)

Цей проект закону внесений народним депутатом О. Грачевим.

Законопроект спрямований на внесення змін до Житлового кодексу для врегулювання розбіжностей між його нормами та нормами Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо надання житла інвалідам війни і прирівняним до них особам.

О. Грачев пропонує встановити законом не першочергове право, а позачергове право на отримання житлових приміщень інвалідам Великої Вітчизняної війни та прирівняним до них особам.

Водночас Комітет вважає за необхідне звернути увагу на неузгодженість назви законопроекту та його змісту. Зараз діє Житловий кодекс Української РСР, який не містить такої норми. Разом з тим Комітет застерігає, що термін дії цього закону буде обмежено в часі до прийняття нової редакції Житлового кодексу України, який передбачає відміну нині діючого Житлового кодексу Української РСР.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также