Подготовлен законопроект о приватизации "Укртатнафти"

04.07.2003, 11:20

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендовал парламенту принять в первом чтении проект закона об особенности приватизации пакета акций, которые принадлежат государству в уставном фонде закрытого акционерного общества "Транснациональная финансово-промышленная нефтяная компания "Укртатнафта". (укр.)

Проект внесено на заміну раніше поданого "Про особливості приватизації пакета акцій, що належить державі у статутному фонді закритого акціонерного товариства "Укртатнафта".

Зазначалося, що в новому варіанті практично враховано зауваження Головного науково-експертного управління та профільних комітетів Верховної Ради України.

Законопроектом визначено особливі принципи, об'єкт та суб'єкти приватизації підприємства, порядок прийняття рішення про приватизацію та формування комісії з приватизації, її склад та повноваження, а також встановлено спосіб приватизації.

Пропонується, що об'єктом приватизації, згідно з цим законом, є пакет акцій Укртатнафти, що перебуває у державній власності, у розмірі 43,054% статутного фонду.

Особливими принципами приватизації "Укртатнафти" визначено платність відчуження державного майна, його заборона перепрофілювання, недопущення дроблення пакета акцій, що підлягає приватизації та початкова ціна об'єкту приватизації має бути на рівні не нижчому, ніж номінальна вартість акцій.

Приватизація пакета акцій відбувається шляхом проведення Конкурсу й продаж "Укртатнафти" здійснюється єдиним пакетом. Передбачається також, що форма, істотні умови та порядок подальшого відчуження пакета акцій, придбаного відповідно до умов цього закону, визначаються умовами договору купівлі-продажу. Обов'язковою умовою подальшого відчуження пакета акцій є збереження за покупцем всіх умов договору купівлі-продажу, що був укладений під час приватизації "Укртатнафти".

Члени Комітету зазначили, що наслідком прийняття закону має стати недопущення банкрутства підприємства, зменшення бюджетних витрат, збільшення обсягу залучених до країни інвестицій, покращання показників що дозволить збільшити обсяги фінансування соціальних програм держави.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также