Разработаны изменения к закону "Об оперативно-розыскной деятельности"

07.07.2003, 11:44

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам борьбы с организованной преступностью и коррупцией предложил парламенту принять в первом чтении проект закона о внесении изменений в ст. 8 Закона Украины "Об оперативно-розыскной деятельности". (укр.)

Цей проект закону внесений народним депутатом О. Пеклушенком.

Законопроектом пропонується доповнити положення ч. 2 ст. 8 Закону України "Про оперативно-розшукову діяльність" з метою узгодження її з положеннями ч. 5 ст. 97 КПК України.

Проектом закону передбачається обов'язкове попереднє погодження з прокурором подання керівника оперативного підрозділу до суду при здійсненні негласного проникнення до житла чи іншого володіння особи, зняття інформації з каналів зв'язку, контроль за листуванням, телефонними розмовами, телеграфною та іншою кореспонденцією, застосування інших технічних засобів одержання інформації.

На думку автора законопроекту, погодження з прокурором прийняття рішень про проведення оперативно-розшукових заходів є однією з форм здійснення нагляду за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність (що передбачено ст. 121 Конституції України).

Комітет зазначив, що положення законопроекту відповідають основним завданням кримінального судочинства щодо охорони прав та законних інтересів фізичних осіб і суттєво розширять гарантії захисту конституційних прав і свобод громадян.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также