"Нафтогаз України" закачивает газ в подземные газохранилища

20.08.2003, 15:19

В августе нынешнего года НАК "Нафтогаз України" значительно активизировала закачку газа в подземные газохранилища. (укр.)

Протягом весняно-літнього періоду "Нафтогазу України" вдалося накопичити резерви газу, яких вистачить для повного забезпечення платоспроможного попиту всіх галузей української економіки та безперебійного постачання газу населенню та комунальним споживачам. Станом на 20.08.2003 в українських ПСГ накопичено близько 20 млрд. куб. м газу, 15 з яких належать Україні.

До початку опалювального сезону запаси газу в підземних сховищах планується збільшити до 25 млрд., а власні запаси "Нафтогазу України" довести до 15 млрд. куб. м.

"Накопичених запасів газу вистачить для виконання всіх завдань, поставлених перед компанією - повного задоволення потреб внутрішнього ринку, виконання транзитних угод та власних експортних контрактів", - відзначив голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Бойко.

Станом на 15 квітня поточного року внаслідок понадлімітного відбору газу підприємствами комунальної теплоенергетики та енергогенеруючими компаніями, запаси газу в ПСГ скоротилися до рекордно низького рівня - біля 7 млрд. куб. м. Відновити резерв газу вдалося за рахунок активізації діяльності компанії на зовнішніх ринках.
По матрериалам пресс-центра НАК "Нафтогаз України".

Читайте також