Итоги заседания Совета участников газотранспортного консорциума

27.08.2003, 10:51

26 августа в Киеве состоялось заседание Совета участников "Международного консорциума по управлению и развитию газотранспортной системы Украины". (укр.)

З боку Російської Федерації у роботі Ради взяли участь заступник голови уряду Російської Федерації Віктор Христенко, заступники голови правління ВАТ "Газпром" Олександр Рязанов та Юрій Комаров.

З боку України участь у засіданні взяли Віце прем'єр-міністр України Віталій Гайдук, перший заступник Міністра палива та енергетики України, голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Бойко.

У ході засідання Рада учасників погодилася з раніше ухваленим рішенням щодо реалізації інвестиційного проекту розширення газотранспортної мережі України на напрямку Новопсков-Ужгород з наступним збільшенням обсягів транспортування природного газу за цим маршрутом.

Реалізація відповідного проекту стане першим етапом діяльності Консорціуму на інвестиційній фазі. Ухвалено рішення прийняти за основу для доопрацювання представлений на розгляд Ради учасників бізнес-план проекту.

Учасники засідання доручили НАК "Нафтогаз України" та ВАТ "Газпром" за участі консультантів розробити та передати Раді учасників до 1 грудня 2003 року уточнені техніко-економічні показники будівництва, схему фінансування, розрахунки із завантаження нового газопроводу.

В рамках комплексного вирішення завдання діяльності ТОВ "Міжнародний консорціум з управління та розвитку газотранспортної системи України" НАК "Нафтогаз України" та ВАТ "Газпром" спільно з консультантами продовжать роботу з розрахунків ефективності управління ГТС України на умовах концесії з завершенням цієї роботи до 1 грудня 2003 року.

На засіданні Ради учасників було ухвалене рішення продовжити термін передінвестиційної фази проекту зі створення "Міжнародного консорціуму з управління та розвитку газотранспортної системи України" до кінця поточного року.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз України".

Читайте також