Материальная помощь детям-сиротам будет увеличена в среднем в три раза

21.08.2003, 11:36

Постановлением Кабинета Министров Украины предусмотрено увеличение в течение 2004-2008 годов норм материального обеспечения (одежда, обувь, питание, материальная помощь и др.) детей-сирот и детей, лишенных родительской заботы, в среднем в три раза. (укр.)

Необхідність прийняття постанови обумовлена потребою приведення у відповідність із прожитковим мінімумом норм матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Зокрема, при вступі до професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів усіх рівнів акредитації видається комплект нового взуття, одягу на суму не менш як 12,0 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (було 0,8); учням та студентам-сиротам надається щорічна матеріальна допомога у розмірі не менш як 8,0 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (було 2,7); щорічна грошова норма на придбання одягу, взуття і м'якого інвентарю відповідно до Норм забезпечення повинна бути не менша 25,0 неоподаткованих мінімумів громадян (було 10) - для вихованців дошкільного віку. Для вихованців шкільного віку, учнів, студентів-сиріт - не менш як 35,0 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (було 16,0).
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також

Читайте также