Премьер-министр Украины провел совещание по вопросам угольной отрасли

21.08.2003, 11:55

Безопасность труда на предприятиях угольной отрасли, погашение задолженности, выплата текущей заработной платы - такие ключевые вопросы были рассмотрены на совещании по вопросам решения проблем угольной отрасли под председательством Премьер-министра Украины Виктора Януковича. (укр.)

На початку наради Прем'єр-міністр відзначив, що присутні на засіданні представники профспілок вугільної галузі та керівники відповідних міністерств і відомств мають великий досвід у вирішенні цих питань. З урахуванням попередніх позитивних тенденцій, що сталися в галузі, на думку Прем'єр-міністра, потрібно відпрацювати спільну позицію, яка буде врахована при формуванні бюджету-2004.

Міністр палива та енергетики Сергій Єрмілов та в. о. Міністра праці та соціальної політики Георгій Галич поінформували главу уряда про ситуацію у вугільній галузі та про стан погашення заборгованості з регресних позовів та одноразових допомог.

Зокрема, Міністр палива та енергетики С. Єрмілов повідомив, що уряд збирається до 31 грудня 2004 року повнiстю лiквiдувати заборгованiсть iз заробiтної плати шахтарям. За його словами, зараз також триває робота над тим, щоб "вiдпрацювати ритмiчне фiнансування поточної заробiтної плати".

Крiм того, вже вирiшено питання з виплати регресних позовiв iнвалiдам-шахтарям. У зв'язку з цим Мiнiстр нагадав, що з цiєю метою був створений спецiальний фонд соцiального страхування шахтарiв-iнвалiдiв i заборгованiсть за регресними позовами зменшилась з 500 млн. грн. до 300 млн. грн. "Поточнi виплати регресних виплат здiйснюються ритмiчно", - сказав С. Єрмолов. "Таким самим чином вiдпрацьовуватиметься питання ритмiчного погашення заробiтної плати", - додав він.

За підсумками наради Прем'єр-міністр України В. Янукович, дав доручення забезпечити погашення заборгованості з регресних позовів і одноразових виплат.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також