Долги по зарплате шахтерам будут погашены до конца 2004 года

22.08.2003, 12:28

Коллегия Министерства топлива и энергетики Украины на своем заседании 21 августа определила, что долги по зарплате шахтерам должны быть погашены до конца 2004 года. (укр.)

Розглянувши стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах ПЕК на колегії було зазначено, що протягом 2003 року Мінпаливенерго створило всі передумови для своєчасної виплати заробітної плати та погашення заборгованості з неї.

В ході реалізації з кінця 2003 року програми антикризового розвитку вугільної галузі було досягнуто концентрації матеріальних, фінансових, інформаційних та інших виробничих ресурсів, забезпечено підвищення ефективності їх використання, (у тому числі коштів бюджетної підтримки), впроваджено більш ефективну фінансово-економічну та організаційну модель розвитку вугільних підприємств, удосконалено систему господарського планування та управління затратами на шахтах, затверджено комплексну програму заходів щодо погашення заборгованості із заробітної плати, регресних позовів та одноразових допомог протягом 2003-2003 років.

Мінпаливенерго відпрацьовало механізм залучення кредитних ресурсів банківських установ для виплати поточної заробітної плати шахтарям та узгодило з профспілками графіки погашення заборгованостей.

Міністр палива та енергетики України Сергій Єрмілов зазначив, що сьогодні в ПЕК "створені всі механізми для того, аби взагалі забути, що таке борги з поточної зарплати енергетикам, зокрема - шахтарям. Заборгованість у вугільній промисловості має бути повністю погашена до 31 грудня 2004 року", - підкреслив Міністр.

Сьогодні рівень оплати праці у вугільній промисловості не відповідає складності умов праці та класу професійного ризику і є найнижчим серед галузей паливно-енергетичного комплексу. Вугільна промисловість за останні роки посідає 18-19 місце серед галузей економіки України.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також