В морской пехоте будут служить только контрактники

26.09.2003, 11:46

Морская пехота Военно-Морских Сил Украины будет комплектоваться исключительно военнослужащими по контракту. (укр.)

"Морська піхота Військово-Морських Сил Збройних Сил України за рівнем підготовки сьогодні є однією з найкращих у світі. Під час участі майже в 30 міжнародних навчаннях, що проходили як в Україні, так і за кордоном, українські морські піхотинці завжди показували високий вишкіл і готовність виконувати миротворчі завдання в складі багатонаціональних сил", - про це заявив журналістам під час святкування 10-ї річниці створення морської піхоти ВМС Збройних Сил України головнокомандувач Військово-Морськими Силами Збройних Сил України контр-адмірал Ігор Князь.

За твердженням головнокомандувача, метою реформування морської піхоти ВМС ЗС України є створення такого з'єднання, яке б було схоже з тим, що зараз виконує миротворчі завдання в Іраку. Планується, що бригада морської піхоти буде повністю комплектуватися військовослужбовцями контрактної служби і мати озброєння та оснащення для виконання завдань в будь-яких умовах.

Взагалі ж реформування, як зазначив контр-адмірал Ігор Князь, спрямоване на оптимізацію корабельного складу, морської авіації та інших родів військ українських ВМС, які "будуть не обтяжливими для держави, але спроможними виконувати завдання за призначенням".

Рівень підготовки морських піхотинців буде одним з серйозних критеріїв, за якими НАТО оцінить просування України в північноатлантичні структури. Зараз один із підрозділів української морської піхоти в складі різнорідних сил НАТО бере участь в навчанні "Північне сяйво-2003", яке проходить на території Великої Британії. За словами командувача наземного компоненту багатонаціональних Сил НАТО навчання "Північне сяйво 2003" полковника ЗС Швеції Еріка Корнеліуса та командира французького батальйону полковника Еріка Фурньє, у складі якого діяла рота морської піхоти ВМС України, українці показали високий рівень професійної підготовки і здатність виконувати миротворчі завдання.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також