Визит делегации ВМС Украины в США

12.01.2004, 11:07

Перспективы сотрудничества между украинскими и американскими военно-морскими спасателями обсуждаются во время визита делегации ВМС Украины в США. (укр.)

11-16 січня група українських військових моряків, на чолі із заступником начальника Управління оперативного (бойового) забезпечення Головного командування ВМС Збройних Сил України капітаном 1 рангу Сергієм Гайдуком, перебуває з робочим візитом у Сполучених Штатах Америки.

Метою візиту є ознайомлення з досвідом організації та проведення пошуково-рятувальної роботи на американському військово-морському флоті. Для цього передбачені відвідування представниками вітчизняних ВМС пошуково-рятувального підрозділу військово-морської базі Норфолк, знайомство з організацією і методикою підготовки фахівців у Школі рятувальників ВМС США (м. Каліфорнія). Зокрема, вирішуватимуться питання щодо перспектив навчання у цьому закладі українських військово-морських рятувальників.

Під час візиту також заплановано обговорити заходи програми співробітництва пошуково-рятувальних служб українського і американського флотів в рамках співробітництва військових відомств України і США. Так, одним із пріоритетних напрямків взаємодії у цій галузі, є вивчення українськими фахівцями досвіду ВМС США у наданні допомоги аварійному підводному човну.

Окрім цього, очікується розгляд питань щодо підготовки спільного навчання "Сі бриз-2004", яке має бути проведене у Середземному морі, зокрема, за участю пошуково-рятувальних суден і підрозділів обох сторін.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також