Около 1800 взрывоопасных предметов обезвредили в 2003 году военнослужащие Войск береговой обороны ВС Украины

14.01.2004, 11:19

Около 1800 взрывоопасных предметов, которые остались в крымской земле со времен Великой Отечественной войны, обезвредили в прошлом году военнослужащие инженерных подразделений Войск береговой обороны Военно-морских Сил Вооруженных Сил Украины. (укр.)

Військовослужбовці інженерних підрозділів Військ берегової оборони Військово-морських Сил ЗС України підбили підсумки важливої і ризикованої роботи по знешкодженню вибухонебезпечних предметів у 2003 році.

У минулому році фахівці-сапери Військ берегової оборони знешкодили близько 1800 артилерійських снарядів, мінометних мін, гранат, підривачів та тисячі патронів, що залишилися у кримській землі з часів Великої Вітчизняної війни.

Традиційно "гарячою" порою для саперів Військ берегової оборони, які здійснюють розмінування на всій території кримського півострова, була весна. Зокрема, протягом лютого-квітня минулого року військовослужбовці груп розмінування інженерного полку, які очолювали старші лейтенанти Сергій Реган та Руслан Чайка, виявили та знешкодили на території Севастопольського "Севморзаводу" 439 вибухонебезпечних предмети - 398 артилерійських снарядів та 34 мінометних міни різного калібру і 7 ручних гранат.

Ще понад 600 вибухонебезпечних предметів було виявлено та ліквідовано на території Великої фортеці у місті Керч.

Варто зазначити, що виконання таких ризикованих завдань, як розмінування, не залишається поза увагою місцевих органів влади. Зокрема, рішенням міського голови міста Феодосії Володимира Шайдерова пересувним групам розмінування було надано допомогу у забезпеченні пально-мастильними матеріалами.

З прогнозами фахівців-саперів Військ берегової оборони Військово-морських Сил ЗС України у 2004 році найбільш небезпечними ділянками розмінування залишаться Севастопольський, Феодосійський та Євпаторійський райони, де у 1941-1944 роках проходили найжорстокіші бої з німецько-фашистськими загарбниками.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також