Украинские миротворцы реализовали в Ираке 86 гуманитарных проекта

22.01.2004, 10:32

За пять месяцев участия в миротворческой миссии в Ираке украинскими военнослужащими успешно реализовано 86 гуманитарных проектов на общую сумму более $2,5 млн. (укр.)

За підсумками 5-ти місячної діяльності СІМІС (Civil Military Cooperation - відділів взаємодії між військовими та цивільними) багатонаціональної дивізії "Центр-Південь" Коаліційних оперативних об'єднаних сил (КООС) в Іраку підрозділ 5-ї окремої механізованої бригади (омбр), яким командує підполковник Валерій Кузьмін, визнано кращим.

Всього українськими миротворцями було реалізовано 86 проектів на загальну суму $2,535 мільйони. Ці гроші пішли на економічне відродження "підшефної" провінції Васіт та на відновлення її інфраструктури.

Зокрема, десятки проектів було спрямовано на підйом сільського господарства повоєнного регіону, ремонт іригаційних (водних) систем, ліній електромереж, навчальних, лікувальних, дошкільних дитячих закладів, судів, відбудову фортів для іракської прикордонної поліції та казарм і штабів для підрозділів територіальної оборони.

За вагомий внесок у відбудову провінції Васіт, виявлену ініціативу та високі показники у роботі начальник управління СІМІС багатонаціональної дивізії "Центр-Південь" голландський полковник Жан Ван Ден Ельсон нагородив підполковника Валерія Кузьміна, його підлеглих та військового радника командира бригади з юридичних питань майора юстиції Геннадія Рожкова почесними дипломами.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також