Новогоднее небо Украины было под надежной охраной

06.01.2004, 12:10

Новогоднее небо Украины охраняли более 2,5 тысячи военнослужащих войск Противовоздушной обороны Вооруженных Сил Украины. (укр.)

Під час новорічних свят повітряний простір України пильнували понад дві з половиною тисячі військовослужбовців військ Протиповітряної оборони Збройних Сил України. Зокрема, близько 30 чергових операторів станцій в окремих радіолокаційних підрозділах.

За інформацією оперативного чергового командного пункту військ ППО ЗС України з 9.00 31 грудня 2003 року до 9.00 1 січня 2004 року черговими силами було супроводжено понад 400 літаків, що перетинали повітряний простір України. Безпосередньо в останні хвилини минулого року в небі України знаходилися 4 повітряні судна.

Впродовж новорічної доби найбільша інтенсивність польотів спостерігалася за традиційним напрямками. Зокрема, за міжнародними трасами зі сторони польського кордону через Київ на північний Схід, з Києва в Одесу і в зворотному напрямку, а також над нейтральними водами України з боку Грузії в сторону Румунії.

Під час чергування сил та засобів ППО випадків порушення або правил використання повітряного простору України зафіксовано не було.

Слід додати, що у минулому 2003 році частинами і підрозділами військ ППО було виявлено та супроводжено понад 130 тисяч повітряних суден, з яких біля 35 тисяч - іноземні. Чергові сили більше 800 разів приводилися у вищі ступені готовності для виконання бойових завдань та в учбових цілях з метою перевірки.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також