Парламентариям предлагают поддержать изменения к закону об охране детства

11.10.2004, 10:57

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам здравоохранения, материнства и детства рекомендует парламенту поддержать предложенные правительством изменения к статье 5 Закона Украины "Об охране детства" (относительно внешкольных учебных заведений). (укр.)

Законопроектом пропонується зобов'язати органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, відповідно до їх компетенції визначеної законом, забезпечувати контроль за дотриманням в ігрових залах, комп'ютерних клубах відеотеках, інших розважальних закладах та громадських місцях правопорядку та етичних норм стосовно дітей.

Наведені у пояснювальній записці до законопроекту факти перевірки комп'ютерних клубів, ігрових закладів, яких налічується майже 4 тисячі, свідчать про те, що нерідко відвідування підлітками таких закладів триває допізна, а безконтрольність з боку власників цих закладів сприяє вживанню дітьми алкоголю та наркотиків.

Члени Комітету вважають, що назріла необхідність законодавчого врегулювання питання сприяння зменшенню негативного впливу на дітей безконтрольної пропаганди жорстокості та насилля, присутньої у багатьох друкованих виданнях, комп'ютерних іграх, які пропонуються дітям у зазначених молодіжних закладах. Розповсюдженню такої сумнівної продукції має бути поставлена надійна перепона.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также