Депутаты рассмотрят изменения к закону о статусе заграничных украинцев

16.10.2004, 13:07

Комитет Верховной Рады Украины рекомендует парламенту поддержать предложенные правительством изменения к некоторым законам Украины в связи с принятием Закона Украины "О правовом статусе заграничных украинцев" (относительно государственных гарантий). (укр.)

Поданий законопроект спрямовано на реалізацію державних гарантій щодо забезпечення потреб української діаспори в інформаційна - видавничій сфері та для створення механізмів позаквотового повернення закордонних українців та членів їх родин на Батьківщину.

Так, проектом пропонується внести зміни до статті 3 Закону України "Про видавничу справу" передбачивши, що метою видавничої справи є сприяння закордонним українцям у забезпеченні вітчизняними друкованими виданнями.

Запропоновані зміни до статті 6 Закону України "Про інформацію", передбачають, що одним із головних напрямів і способів державної інформаційної політики є сприяння задоволенню інформаційних потреб закордонних українців.

Зміни, що пропонується внести до статті 4 Закону України "Про імміграцію", стосуються дозволу на імміграцію поза квотою імміграції, що надаватиметься закордонним українцям, чоловікам (дружинам) закордонних українців та їх неповнолітнім дітям у разі їх спільного в'їзду та перебування на території України.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также