Депутаты за улучшение материального положения инвалидов войны

02.10.2004, 13:28

Комитет Верховной Рады Украины по делам пенсионеров, ветеранов и инвалидов рекомендовал парламенту поддержать предложенные правительством изменения к Закону "Об улучшении материального положения инвалидов войны". (укр.)

Проект має на меті поліпшення матеріального становища учасників бойових дій, учасників війни, нагороджених орденами і медалями колишнього Союзу РСР за самовіддану працю і бездоганну військову службу в тилу в роки Великої Вітчизняної війни та війни з імперіалістичною Японією шляхом встановлення щомісячної цільової грошової допомоги на прожиття.

А саме:

- учасникам бойових дій у розмірі до 50 гривень, щомісячний розмір пенсій яких (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги та пенсії за особливі заслуги перед Україною) не досягає прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність;

- учасникам війни, нагородженим орденами і медалями колишнього Союзу РСР за самовіддану працю і бездоганну військову службу в тилу в роки Великої Вітчизняної війни та війни з імперіалістичною Японією у розмірі до 30 гривень, щомісячний розмір пенсій яких (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги та пенсії за особливі заслуги перед Україною) не досягає прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність.

Пропонується надати право Кабінету Міністрів України збільшувати встановлені цим законом розміри щомісячної цільової грошової допомоги на прожиття інвалідам та ветеранам війни, а також встановлювати щомісячну грошову допомогу на прожиття особам, на яких поширюється дія Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", виходячи з фінансових ресурсів держави.

Прийняття цього закону потребуватиме додаткових видатків Пенсійного фонду України в 2004 році -12,2 млн. гривень на місяць, Державного бюджету України - 0,6 млн. гривень на місяць.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также