"Нафтогаз Украины" ввел в эксплуатацию газопровод в Волынской области

28.10.2004, 15:18

Национальная акционерная компания "Нафтогаз Украины" закончила строительство и ввела в эксплуатацию газопровод до г. Любешив Волынской области. (укр.)

Урочиста церемонія відкриття газорозподільного пункту та пуску природного газу до приватних будинків відбулася у м. Любешів Волинської області.

Довжина газопроводу-відводу від с. Велика Глуша Любешівського району до м. Любешів склала 31,6 км, вартість проекту - 31,4 млн. грн. Будівельні та пусконалагоджувальні роботи виконано Управлінням магістральних газопроводів "Львівтрансгаз" ДК "Укртрансгаз" НАК "Нафтогаз України". Фінансування здійснено власним коштом компанії.

Збудований газопровід-відвід підключено до магістрального газопроводу Івацевичі-Долина газотранспортної системи України. Пропускна здатність відводу до м. Любешів складає 109,4 млн. кубометрів на рік, діаметр труб - 300 мм, тиск - 5,4 Мпа. Введення в експлуатацію газопроводу та газорозподільчого пункту дозволить газифікувати місто Любешів та 8 довколишніх сіл.

"Нафтогаз України" продовжуватиме комплексну газифікацію регіонів України. 29 жовтня 2004 року буде введено в експлуатацію першу чергу газопроводу "Рокитне-Дубровиця" у Рівненській області загальною довжиною 52 км.

Газопровід-відгалуження до м. Любешів Волинської області будувався відповідно до урядових документів з ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Першу його чергу довжиною 23,4 км від м. Камінь-Каширський Волинської області до с. Велика Глуша було споруджено у 1997 році. Будівництво другої черги газопроводу до м. Любешів було відновлено в квітні 2004 року за кошти НАК "Нафтогаз України".
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також

Читайте также