Разработан законопроект по упорядочению деятельности казенных предприятий

07.10.2004, 12:10

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендует парламенту поддержать предложенные правительством изменения к статье 77 Хозяйственного кодекса Украины (относительно деятельности казенных предприятий). (укр.)

Законопроектом пропонується виключити із статті 77 Господарського кодексу України положення про те, що за зобов'язаннями казенного підприємства, у разі недостатності коштів, що перебувають у його розпорядженні, субсидіарну відповідальність несе держава в особі органу, до сфери управління якого воно входить.

На засіданні Комітету зазначалося, що відповідно до Господарського кодексу майнові та особисті немайнові відносини регулюються Цивільним кодексом України, а фінансові відносини за участі суб'єктів господарювання, що виникають у процесі формування та контролю виконання бюджету усіх рівнів, регулюються Бюджетним кодексом України. Отже, виконання зобов'язань казенного підприємства має здійснюватись згідно із зазначеними кодексами України і не потребує додаткового регулювання.

Прийняття зазначеного проекту Закону України сприятиме нормативно-правовому впорядкуванню діяльності казенних підприємств.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также