Парламент принял законопроект о повышении уровня социальных гарантий военнослужащих

08.10.2004, 11:56

Верховная Рада Украины одобрила закон "О внесении изменений в некоторые законы Украины", который будет содействовать повышению уровню социальных гарантий военнослужащих и позволит усовершенствовать нормы действующего законодательства по пересчету им пенсий. (укр.)

7 жовтня під час пленарного засідання Верховної Ради України 307-ма голосами народних депутатів України було ухвалено Закон України "Про внесення змін до деяких законів України".

Цей документ передбачає внесення зміни до Законів України "Про пенсійне забезпечення військовослужбовців, осіб начальницького та рядового складу органів внутрішніх справ та деяких інших осіб" та "Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист".

Зокрема, у прийнятому Законі деталізується порядок виплати пенсій військовослужбовцям, передбачається обов'язкове виконання цільових державних і місцевих програм соціального захисту ветеранів військової служби. Так, особам, віднесеним до ветеранів війни за участь у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років і у війні з імперіалістичною Японією в серпні-вересні 1945 року, та особам, які брали участь в інших бойових діях, що передували згаданим війнам, законопроект передбачає перерахунок раніше призначених пенсій з 1 січня 2005 року.

Варто зазначити, що реалізація положень Закону сприятиме підвищенню рівня соціальних гарантій військовослужбовцям, які звільнилися з військової служби у різні роки, та дозволить вдосконалити норми чинного законодавства щодо перерахунку їм пенсій.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также