"Нафтогаз Украины" проводит тендер на проведение аудита своей деятельности

01.11.2004, 11:34

Правление НАК "Нафтогаз Украины" приняло решение о проведении закрытого тендера на проведение аудита деятельности компании за 2004 год в соответствии с международными стандартами. (укр.)

Тендер відбудеться серед попередньо відібраних аудиторських фірм "великої четвірки": Ernst&Young, Deloitte&Touche, KPMG, PriceWaterhouseCoopers.

У 2004 році фірма БДО "Баланс-Аудит" здійснила аудит відповідно до Міжнародних стандартів аудиту (МСА) та компіляцію фінансової звітності, складеної згідно з Національними стандартами у звітність по Міжнародним стандартам фінансової звітності (МСФЗ) за 2000-2003 рр. 11-и компаній, що входять до консолідованої фінансової звітності НАК "Нафтогаз України". Аудит було проведено для забезпечення випуску єврооблігацій НАК "Нафтогаз України".

Згідно із загальноприйнятими світовими правилами та стандартами, НАК "Нафтогаз України" повинна змінити аудитора - фірму БДО "Баланс-Аудит", яка здійснювала аудит Компанії на момент випуску єврооблігацій, та залучити іншого аудитора для підтвердження фінансової звітності у період обігу зазначених цінних паперів. Крім того, для чергового випуску облігацій через біржі США НАК "Нафтогаз України" потребує проведення аудиту згідно з американськими правилами GAAP, що мають розбіжності з МСФЗ.

Проведення аудиту за міжнародними стандартами значно розширило можливості "Нафтогазу України" у співпраці з міжнародними структурами та сприяло більш активній участі Компанії у закордонних проектах.

Згідно висновків аудиторів, протягом 2003 року дохід НАК "Нафтогаз України" від реалізації та транспортування нафти і газу виріс на 35%, а прибуток після оподаткування - більш ніж у 6 разів. Аудитори прогнозують значне збільшення дохідності та прибутковості НАК "Нафтогаз України". Згідно з висновками Ernst&Young, за умови збереження темпів розвитку Компанії її виручка у 2008 році має скласти майже 75 млрд. грн., прибуток до оподаткування - понад 21 млрд. грн.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також