Представители украинского военного флота участвуют в планирующей конференции учений "Sorbet royal-2005"

17.11.2004, 11:54

Проект оперативного плана и системы обеспечения будущих многонациональных учений военно-морских сил стран-членов и партнеров НАТО "Sorbet royal-2005" обсуждают участники главной планирующей конференции, которая проходит в США. 9укр.)

15 листопада у американському місті Сан-Дієго розпочала роботу друга головна плануюча конференція з підготовки багатонаціонального навчання НАТО "Sorbet royal-2005".

У роботі конференції беруть участь представники військових флотів Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Німеччини, Канади, Франції, Іспанії, Італії, Нідерландів, Норвегії, Греції, Єгипту, Ізраїлю, Російської Федерації, Польщі, Туреччини та України. Нашу державу на заході представляють три офіцери Командування Військово-Морських Сил ЗС України.

Як очікується, під час заходу, який триватиме до 19 листопада, його учасники планують визначити завдання штабу керівництва майбутніх маневрів, відпрацюють проект їх оперативного плану та системи забезпечення, уточнять склад сил і засобів, що залучатимуться до навчання.

Багатонаціональне навчання "Sorbet royal-2005" заплановано провести наприкінці червня - початку липня 2005 року в порту та в затоці італійського міста Таранто. Мета проведення майбутніх маневрів полягає у відпрацюванні за стандартами НАТО дій багатонаціональних військово-морських сил під час рятування екіпажу підводного човна, що затонув на глибині 50-200 метрів.

Передбачається, що до маневрів залучатимуться підводні човни, рятувальні та водолазні судна, глибоководні рятувальні апарати, рятувальні парашутно-десантні групи та літаки базової патрульної авіації країн-членів та партнерів Північноатлантичного альянсу. Військово-Морські Сили ЗС України у навчанні будуть представлені двома кораблями, пошуково-рятувальним гелікоптером Ка-27ПР, командою водолазів-рятувальників, рятувальною парашутно-десантної групою та офіцерами у штабі навчання.

Як очікується, "Sorbet royal-2005" проходитиме у п'ять етапів, в ході яких буде проведено базову підготовку екіпажів, відпрацьовуватимуться питання пошуку пошкодженого підводного човна, рятування його екіпажу за допомогою водолазів шляхом стикування з підводним човном глибоководних рятувальних апаратів, евакуації екіпажу з поверхні моря гелікоптерами та рятувальними суднами.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також