В Севастополе прошло расширенное заседание Военного совета ВМС Украины

23.11.2004, 12:10

22000 морских миль прошли корабли отечественного военного флота во время учений и в ходе других мероприятий боевой подготовки в 2004 учебном году. (укр.)

У Севастополі відбулося розширене засідання Військової ради Військово-Морських Сил Збройних Сил України під час якого було підбито підсумки реформування і розвитку, а також бойової підготовки українського військового флоту у поточному році.

Як зазначив у своєму виступі перед учасниками засідання Головнокомандувач Військово-Морських Сил ЗС України віце-адмірал Ігор Князь, не зважаючи на значний об'єм проведених у рамках Державної програми реформування та розвитку ЗС України організаційно-штатних заходів, програму бойової підготовки виконано в повному обсязі. І головне - не допущено зниження рівня бойової готовності сил флоту.

Зокрема, протягом цього року під час навчань та в ході інших заходів бойової підготовки кораблі вітчизняного військового флоту пройшли 22000 морських миль. Підрозділи ВМС брали участь у навчаннях "Морський рубіж", які пройшли в Криму під керівництвом начальника Генерального штабу Збройних Сил України, у міжнародних миротворчих навчаннях "Кооператив партнер-2004", у четвертій активації Спільної чорноморської групи військово-морського співробітництва "Blackseafor". Крім того, було проведено збір-похід кораблів українського військового флоту під час якого наші моряки виконали ракетно-артилерійські стрільби та інші навчально-бойові вправи.

У цьому році вперше у складі Військово-Морських Сил України відпрацьовували завдання бойової підготовки і Війська берегової оборони. Зокрема, було проведено батальйонні тактичні навчання з бойовою стрільбою, а також стрільби з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град".

Варто додати, що рівень підготовки особового складу кораблів та берегових частин ВМС України, які входять до морської компоненти Об'єднаних сил швидкого реагування, було високо оцінено групою контролю Генерального штабу ЗС України.

Головними завданнями українського військового флоту на 2005 рік, які було визначено віце-адміралом Ігорем Князем, є виконання заходів Державної програми реформування та розвитку ЗС України, підвищення боєздатності підрозділів, що входять до складу Об'єднаних сил швидкого реагування, удосконалення морського, польового і повітряного вишколу сил флоту, підтримання високого рівня військової дисципліни.

Наступний навчальний рік для українських військових моряків буде не менш інтенсивним. Заплановано проведення збір-походу кораблів ВМС України, спільне навчання з Чорноморським флотом Російської Федерації "Фарватер миру" та українсько-американське навчання підрозділів морської піхоти "Щит миру", участь у кількох міжнародних навчаннях у Чорному та Середземному морях, а також чергова - п'ята - активація Спільної чорноморської групи військово-морського співробітництва "Blackseafor".
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також