Подписан Рабочий план Украина-НАТО на 2005 год

19.11.2004, 11:09

Во время заседания военного комитета Украина-НАТО, которое проходило в штаб-квартире Североатлантического альянса в Брюсселе, был подписан Рабочий план Украина-НАТО на 2005 год. (укр.)

У штаб-квартирі НАТО в Брюсселі відбулося засідання військових комітетів Україна-НАТО та Євроатлантичного партнерства на рівні начальників генеральних штабів.

Українську військову делегацію на цих заходах високого рівня очолював начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Кириченко.

Під час засідання Військового комітету Україна-НАТО його учасники проаналізували хід виконання заходів Робочого плану Військового комітету Україна-НАТО у поточному році, обговорили стан та перспективи двостороннього військового співробітництва та затвердили Робочий план на 2005 рік.

Генерал-лейтенант Сергій Кириченко також взяв участь у засіданні військового комітету Євроатлантичного партнерства (ЄАП) на рівні начальників генеральних штабів, під час якого було розглянуто широкий спектр питань щодо поточної військово-політичної ситуації в Європі, на Балканах, Близькому Сході та в Афганістані. Зокрема, учасники засідання ознайомилися із обстановкою в районах проведення миротворчих операцій під егідою НАТО в Боснії і Герцеговині, Косовому та Афганістані.

Крім того, учасники засідання військового комітету (ЄАП) розглянули питання щодо нових елементів військової політики НАТО у світлі рішень стамбульського саміту Альянсу, зокрема, у сферах боротьби з торгівлею людьми, розвитку оперативної спроможності Альянсу, планування та проведення навчань НАТО.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також