Завершается призывная компания "осень-2004"

22.11.2004, 12:28

Во время призывной компании "осень-2004" из рядов Вооруженных Сил Украины уже уволено 88% военнослужащих и призвано почти 56% юношей. (укр.)

Другий місяць триває робота призовних комісій в районах та областях України. Її було розпочато 1 жовтня і планується завершити 30 листопада, разом з відправкою до війська останнього призовника.

Станом на 16 листопада 56% юнаків вже призвано, а 88% військовослужбовців - звільнено з лав Збройних Сил України у запас.

Загалом, у відповідності до Указу Президента України, восени 2004 року планується призвати 28816 чоловік. З них до лав Збройних Сил - 19441 юнаків, що майже на 6,5 тисячі менше, ніж цьогорічної весни, у Внутрішні війська МВС України - 5500, до Державної прикордонної служби України - 3500 та у Службу безпеки України - 375 чоловік.

Забезпечують призовну кампанію 24 обласні, Київська міська, Кримська Республіканська, а також 492 районних призовних комісій.

Відповідно до українського законодавства, всі військовослужбовці при звільненні в запас отримають належне грошове забезпечення - вісім посадових окладів, що становитиме 100-160 гривень в залежності від посади та звання. Кошти для цього виділено в повному обсязі, всі виплати проходять у встановлені терміни, згідно з планом звільнення.

Із загальної кількості призовників, які поповнять лави Збройних Сил цієї весни, біля 30% новобранців буде направлено до навчальних центрів для підготовки молодших спеціалістів, а решту - безпосередньо у військові частини. При цьому пріоритет віддається укомплектуванню з'єднань і військових частин, що входять до складу Об'єднаних сил швидкого реагування.

Перший етап складання військової присяги за участю молодих воїнів відбудеться 28 листопада у 169-му Навчальному центрі Північного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України (смт Десна, Чернігівська область). В інших частинах та з'єднаннях Збройних Сил України це свято буде проведено 18 та 25 грудня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також