В 2004 году "Нафтогаз Украины" газифицирует более 100 тыс. квартир и домов

19.11.2004, 11:09

Правление НАК "Нафтогаз Украины" подвело итоги выполнение Комплексной программы газификации населенных пунктов Украины за 10 месяцев 2004 года. (укр.)

Темпи газифікації протягом року зросли більш ніж у 1,5 рази. Будівництво газопроводів-відводів, підвідних газопроводів та газових мереж здійснюється дочірніми підприємствами компанії та ВАТ з газифікації та газопостачання.

Загальна протяжність збудованих у 2004 році газопроводів до населених пунктів та газових мереж складе 682,9 км. До кінця року газ буде підведено до 98 тисяч осель, у яких мешкає близько 350 тисяч українців. Фінансування робіт здійснюється за рахунок власних коштів "Нафтогазу України".

У січні-жовтні поточного року "Нафтогаз України" газифікував 92 населених пунктів у більшості областей України. Компанією завершено будівництво газопроводів та газових мереж загальною довжиною 392 км.

Найбільшими виконаними Компанією проектами стали газопроводи-відводи до м. Чернігова, м. Судак АР Крим, м. Білгорода-Дністровського Одеської області, с. Будище Черкаської області та м. Любешів Волинської обл. Введення в експлуатацію зазначених об'єктів дозволить в перспективі газифікувати й прилеглі населені пункти.

Крім того, "Нафтогаз України" в 2004 році активно будував і газопроводи соціального призначення. Зокрема, газифіковано села Шевченкове та Моринці Черкаської області, дитячий притулок в с. Молниця Чернівецької області, школу-інтернат в с. Голенищево Хмельницької області, та збудовано газопровід-відвід до Камиш-Бурунської ТЕЦ (м. Керч, АР Крим).

У листопаді-грудні "Нафтогаз України" закінчить роботи з підведення газу ще до 38 населених пунктів, закінчивши будівництво 291 км газопроводів. Зокрема, дочірньою компанією "Газ України" реалізується програма будівництва газових мереж в Івано-Франківській області та підвідного газопроводу для газифікації Городоцького району Хмельницької області.

Протягом останніх років компанія збільшує обсяги газифікації населених пунктів України. У 2004 році протяжність збудованих газопроводів у порівнянні з минулим роком зросла на 51%. Всього за 2003-2004 роки "Нафтогазом України" буде побудовано 1136 км газопроводів-відводів, підвідних газопроводів та газових мереж. Введені протягом останніх двох років в експлуатацію об'єкти дозволили газифікувати оселі майже півмільйона жителів або більше 135 тис. помешкань.

У 2005 році "Нафтогаз України" продовжить збільшувати обсяги будівництва об'єктів газозабезпечення. Компанія здійснить будівництво другої черги газопроводу-відводу до м. Білгорода-Дністровського, газопроводу до смт. Сергіївка Одеської області, та першої черги газопроводу до м. Святогірська Донецької області. Протягом року також будуть газифіковані сільські місцевості Луганської, Рівненської, Житомирської, та Миколаївської областей. Зокрема, передбачено завершення будівництва підвідних газопроводів до населених пунктів Новий Світ, Берегове та Азовське АР Крим, сіл Милятин, Переславичі, Риковичі, Топилище, Завидів Волинської області, сіл Дерев'яне, Іскра, Радухівка, Сухівці Рівненської області, та с. Красилівка Чернігівської області.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також