"Нафтогаз Украины" повышает надежность газообеспечения Чернигова

02.11.2004, 11:30

29 октября при участии Президента Украины Леонида Кучмы и председателя правления НАК "Нафтогаз Украины" Юрия Бойко состоялась торжественная церемония завершения строительства объектов третьей нитки газопровода в г. Чернигов. (укр.)

Введено в експлуатацію газорозподільну станцію ©3 (ГРС-3), що має продуктивність 190 тис. куб. м/годину. Закінчення будівництва трубопроводу та ГРС-3 значно покращить надійність забезпечення природним газом мешканців Чернігова та прилеглих населених пунктів.

Перший пусковий комплекс - лінійну частину газопроводу довжиною 21,9 км було введено в експлуатацію у жовтні 2003 року, другий пусковий комплекс довжиною 15,3 км - у вересні 2004 року. Загальна вартість будівництва газопроводу, ГРС-3 та прилеглої до нього інфраструктури перевищила 60 млн. гривень. Фінансування будівництва здійснено із залученням коштів Компанії та бюджетних коштів.

Рішення добудувати газопровід-відвід було прийнято компанією на виконання доручення Президента України для підвищення надійності газопостачання Чернігова та регіону. Новий газопровід та ГРС-3 замінять застарілу ГРС-1 м. Чернігова, що експлуатується з 1956 року.

"Забезпечення надійності газопостачання українців є одним з основних завдань "Нафтогазу України" з часів його створення у 1998 році, - відзначив керівник Компанії Юрій Бойко. Введення в експлуатацію нового газопроводу та ГРС у Чернігові, як і десятків інших об'єктів протягом поточного року засвідчило те, що "Нафтогаз" успішно виконує взяті на себе зобов'язання".
Инф. пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також