НАК "Нафтогаз Украины" наращивает темпы строительства газопроводов

11.02.2004, 16:03

В 2003 году предприятия НАК "Нафтогаз Украины" построили и ввели в эксплуатацию 420,1 км газопроводов и газовых сетей, что на 18% превышает показатель 2002 года. (укр.)

Протягом року було побудовано 243,9 км газопроводів та відводів до населених пунктів, а також 176,2 км газових мереж.

У 2003 році спостерігалося значне зростання обсягів будівництва газопроводів та відводів до населених пунктів. Даний показник склав 135,9 км і перевищує минулорічні значення на 44%.

Найбільші газопроводи у 2003 році було побудовано до смт. Первомайське в АР Крим, м. Турка Львівської області, с. Гриців Хмельницької області, с. Вікторівка Одеської області, м. Красноармійська Донецької області. Реконструйовано 12,1 км газопроводу Луганськ-Лисичанськ, а також дільницю газопроводу Краснодарський край-Сєрпухов.

Газифікація населених пунктів є складовою соціально орієнтованої стратегії розвитку НАК "Нафтогаз України" і здійснюється за рахунок власних коштів компанії.

У 2004 році підприємства НАК "Нафтогаз України" продовжують газифікацію населених пунктів. У січні 2004 року завершено будівництво газопроводу Ковель - промвузел Рівне. Протягом року планується побудувати газопровід до м. Судак, ввести в експлуатацію першу чергу газопроводу до Білгород-Дністровського, газифікувати низку населених пунктів Дніпропетровської, Хмельницької та Тернопільської областей.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також