Состоялся очередной раунд переговоров между "Нафтогазом Украины" и "Газпромом"

12.02.2004, 11:18

11 февраля в Москве состоялась рабочая встреча председателя правления НАК "Нафтогаз Украины" Юрия Бойко и председателя правления ОАО "Газпром" Алексея Миллера. (укр.)

Сторони обговорили питання співпраці "Нафтогазу України" і "Газпрому" в газовій галузі. Зокрема, мова йшла про урегулювання заборгованості попередніх років за поставки російського газу українським споживачам.

Юрій Бойко та Олексій Міллер також обговорили питання, пов'язані з роботою "Міжнародного консорціуму по управлінню і розвитку газотранспортної системи України".

Сторони висловили задоволення роботою консорціуму і початком практичної реалізації проекту розширення ГТС України на дільниці Богородчани-Ужгород.

7 жовтня 2002 року, відповідно до заяви Президента України і Президента Російської Федерації про стратегічну співпрацю в газовій сфері від 9 червня 2002 року, Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації було підписано Угоду про стратегічну співпрацю в газовій галузі.

На основі цієї Угоди в жовтні 2002 року НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" підписали договір про створення на паритетних началах підприємства "Міжнародний консорціум по управлінню і розвитку газотранспортної системи України".

На зборах учасників консорціуму, що відбувся 26 серпня 2003 року, було прийнято рішення, що першим етапом інвестиційної фази стане проект розширення газотранспортної системи України у напрямі Новопсков-Ужгород. Проект повинен бути розроблений в термін до 1 березня 2004 року.

На даний момент розробляється техніко-економічна документація, схема фінансування і організаційно-правові умови реалізації проекту будівництва дільниці газопроводу Богородчани-Ужгород.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також