ДК "Укргазвидобування" перевыполнила социальную программу в 2003 году

13.02.2004, 13:38

В 2003 году ДК "Укргазвидобування" НАК "Нафтогаз Украины" наряду с выполнением основных производственных планов и заданий постоянно уделяла внимание вопросам социального развития в колекстивах предприятий компании и регионах своего присутствия. (укр.)

Про це повідомив заступник генерального директора ДК "Укргазвидобування" Богдан Малярчук.

На ці цілі в 2003 році Компанією направлено 22 млн. грн., що на 12% більше ніж в 2002 роцi (19,4 млн. грн.)

Відповідно до програм розвитку паливно-енергетичного комплексу, підписаних НАК "Нафтогаз України" і обласними ОДА Львівської, Харківської та Полтавської областей в розвиток соціальної інфраструктури обласних районів компанією інвестовано понад 12 млн. грн. Зокрема, Харківську область профінансовано в розмірі 5,3 млн. грн., Полтавську - 4,4 млн. грн., Львівську - 1,9 млн. грн.

Крім того, дочірньою компанією "Укргазвидобування" вищезгаданим областям постійно надається благодійна допомога, яка у 2003 році становила біля 8 млн. грн.

Не менш важливим напрямком соціальної політики є питання забезпечення працівників компанії житлом. Для цього на підприємствах ведеться житлове будівництво, виділяються кошти для пайової участі у спорудженні житла, проводиться робота з вирішення житлових питань шляхом придбання квартир у населених пунктах, де будівництво житла з економічних причин невигідне.

В 2003 році в експлуатацію введено 5239 кв. м загальної житлової площі. В тому числі 47 квартирний житловий будинок в смт. Лохвиця Полтавської області, житловий будинок в м. Полтава на 30 квартир, 2-х квартирний житловий будинок садибного типу в підсобному господарстві "Бондарка", 8-ми квартирний житловий будинок в смт. Червоний Донецьк. Всього за 2003 рік за рахунок ДК "Укргазвидобування" збудовано 87 квартир.

Водночас, для оздоровлення працівників та їх дітей протягом року надавались путівки до санаторіїв і лікувальних пансіонатів, будинків і баз відпочинку.

За 2003 рік відпочило та оздоровилось 3,7 тис. працівника та 2,5 тис. дітей працівників ДК "Укргазвидобування". Загальні витрати на санаторно-курортне лікування та оздоровлення працівників та членів їх сімей склали 11 млн. грн.

В перспективі на 2004 рік ДК "Укргазвидобування" планує надання фінансової допомоги Луганській області, а також всебічну фінансову підтримку Харківської області в розмірі 11,5 млн. грн., Полтавської області - 10,4 та Львівської - 6 млн. грн.

Як зазначив Богдан Малярчук - "нарощування матеріальної бази, реконструкція виробничих підприємств, суворий режим економії енергії, а відтак збільшення видобутку всіх видів енергоресурсів в 2004 році надасть економічне підґрунтя для втілення соціальних програм, зокрема, будівництва шкіл, лікарень автодоріг, газифікації населених пунктів, а також поліпшення життєвого рівня працівників компанії".

До структури ДК "Укргазвидобування" входять ГПУ (газопромислове управління) "Шебелинкагазвидобування", ГПУ "Полтавагазвидобування", ГПУ "Харківгазвидобування", ГПУ "Львівгазвидобування", Управління з переробки газу та газового конденсату, бурове управління "Укрбургаз", газорятувальна протифонтанна частина "ЛІКВО", Український науково-дослідний інститутприродних газів "УкрНДІгаз", Геофізичне управління "Укргазпромгеофізика". В компанії працює понад 21 тис. чол.
По материалам пресс-службы ДК "Укргазвидобування".

Читайте також