"Нафтогаз Украины" создает СП в Объединенных Арабских Эмиратах

02.02.2004, 17:03

Правление НАК "Нафтогаз Украины" одобрило решение о создании совместного предприятия "Naftogaz Middle East" с компанией "Al Jazirah Enterprise for Projects Development & Trading" (далее - "Al Jazirah") в Объединенных Арабских Эмиратах. (укр.)

Рішення про створення СП винесено на засідання Спостережної ради компанії 10 лютого.

Спільне підприємство буде зареєстровано у столиці ОАЕ - місті Абу-Дабі. До Абу-Дабі буде перенесено і представництво "Нафтогазу України" на Близькому Сході, відкрите у Шаржі наприкінці минулого року.

Створення СП дозволить компанії найближчим часом розпочати діяльність на території ОАЕ та в країнах Близького Сходу. Серед першочергових проектів "Naftogaz Middle East" розглядається ремонт та розширення газопроводу, що використовується для постачання природного газу з Катару до ОАЕ.

"Naftogaz Middle East" також розгляне проект отримання концесії на розвідку, буріння та видобуток нафти і газу на блоці Елайн в еміраті Фуджейра, а також у південній частині Червоного моря (територія Судану).

Діяльність "Naftogaz Middle East" поширюватиметься на наступні сфери: здійснення промислово-геофізичних досліджень, поставка обладнання та матеріалів для потреб нафтогазовидобувної та переробної промисловості, реалізація природного газу, нафти та нафтопродуктів.

Компанія Al Jazirah Enterprise for Projects Development & Trading є холдинговою компанією відомої в ОАЕ фінансово-комерційної групи, яка була створена у 1992 році. Сфера інтересів Al Jazirah поширюється на енергетику, нафтогазовидобування та переробку вуглеводнів, а також на інші галузі економіки.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також