Уставные фонды "Укргазвидобування" и "Укртрансгаз" будут увеличены

20.02.2004, 10:57

Правление НАК "Нафтогаз Украины" приняло решение об увеличении уставных фондов Дочерних компаний "Укргазвидобування" и "Укртрансгаз". (укр.)

Статутний фонд ДК "Укргазвидобування" буде збільшено на 1,1 млрд. грн., ДК "Укртрансгаз" - на 5,0 млрд. грн. Новий розмір статутного фонду ДК "Укргазвидобування" становитиме 3,895 млрд. грн., ДК "Укртрансгаз" - 6,495 млрд. грн.

Збільшення статутного фонду ДК "Укргазвидобування" здійснюється з метою отримання необхідних капіталовкладень відповідно до Інвестиційної програми НАК "Нафтогаз України" на 2004 рік. ДК "Укргазвидобування" спрямує кошти, які будуть залучені в процесі збільшення статутного фонду, на фінансування робіт із забезпечення зростання обсягів видобування природного газу.

Кошти, отримані в процесі збільшення статутного фонду ДК "Укртрансгаз", будуть витрачені на фінансування "Програми реконструкції газотранспортної системи України в 2004-2010 рр.". ДК "Укртрансгаз" за рахунок збільшення статутного фонду планує збільшити капіталовкладення у модернізацію і розвиток газотранспортної системи у 2004 році.

Фінансування Інвестиційної програми здійснюється за рахунок власних коштів НАК "Нафтогаз України" та залучених коштів. У 2004 році НАК "Нафтогаз України" змушена залучати додаткові кошти для виконання Інвестиційної програми з причини збільшення податкового тиску на компанію у порівнянні з 2003 роком. Зокрема, введення за ініціативою Бюджетного комітету Верховної Ради мита на експорт природного газу призвело до зменшення обсягів експорту у VI кв. 2003 року та I кв. 2004 року і відповідного зниження прибутків Компанії.

НАК "Нафтогаз України" володіє 100% акцій Дочірніх компаній "Укргазвидобування" та "Укртрансгаз".
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також