Сегодня в Украине отмечают День защитника Отечества

23.02.2004, 11:13

В частях и соединениях видов и оперативных командованиях Вооруженных Сил Украины по случаю Дня защитника Отечества организовано проведение ряда мероприятий (укр.)

З нагоди Дня захисника Вітчизни, що відзначатиметься в Україні 23 лютого, Міністерством борони передбачається проведення низки організаційних та урочистих заходів.

Зокрема, у передсвяткові дні, спільно з органами державної влади будуть організовані зустрічі та урочисті прийоми ветеранів Великої Вітчизняної війни та Збройних Сил, Почесних солдатів та кращих військовослужбовців. В гарнізонах, військових навчальних закладах, частинах та установах відбудуться науково-практичні конференції за участю представників органів місцевої влади, творчих спілок та громадських організацій.

23 лютого, у Києві, керівний склад Збройних Сил візьме участь у покладанні вінків до могили Невідомого солдата. Цього ж дня в Маріїнському палаці відбудеться урочистий прийом і вручення Президентом України державних нагород ветеранам війни, військовослужбовцям Збройних Сил, інших військових формувань та правоохоронних органів, а в Національному палаці "Україна" відбудеться святковий концерт.

В період відзначення Дня захисника Вітчизни військовослужбовці візьмуть участь у покладанні квітів до пам'ятників видатним державним та військовим діячам, захисникам та визволителям України. Солдати строкової служби відвідають музеї Великої Вітчизняної війни, Бойової слави з'єднань, пам'ятні місця, пов'язані з героїчним минулим нашої Батьківщини. Ветерани війни та Збройних Сил, батьки та допризовна молодь зможуть ознайомитись з умовами служби військовослужбовців під час "Днів відкритих дверей" в частинах і з'єднаннях Збройних Сил. Військові разом з місцевими органами державної владу приймуть участь у впорядкуванні братських могил, військових поховань, меморіалів, пам'ятників та обелісків загиблим воїнам.

В ці дні передбачена широка культурна програма. Спільно з Міністерством культури і мистецтв України заплановані концертні програми за участю майстрів мистецтв, художніх колективів, Ансамблю пісні і танцю Збройних Сил, ансамблів оперативних командувань, військових оркестрів. Зокрема, в частинах і з'єднаннях Військово-Повітряних Сил України триватиме перший етап Всеармійського фестивалю військово-патріотичної та маршової пісні "Червона калина".

Передбачається, що 23 лютого в містах Києві, Севастополі, обласних центрах, містах-героях обласних центрах відбудеться святковий феєрверк.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також