В Киеве открыт новый офис отдела оборонного сотрудничества Вооруженных Сил США в Европе

27.02.2004, 11:53

"Открытие в Киеве нового офиса отдела оборонного сотрудничества Вооруженных Сил США в Европе будет направлено на укрепление украино-американских отношений," - завил во время открытия заместитель министра обороны Украины Игорь Тимофееев. (укр.)

У Києві, на території Київського військового ліцею імені Івана Богуна, в приміщенні Департаменту міжнародного співробітництва Міністерства оборони України за участю Надзвичайного і Повноважного посла США в Україні Джона Гербста та заступника Міністра оборони України Ігоря Тимофєєва відкрито відділ оборонного співробітництва Командування Збройних Сил США в Європі.

"Відкриття у Києві нового офісу відділу оборонного співробітництва командування Збройних Сил США в Європі сприятиме зміцненню україно-американських відносин," - заявив під час урочистої церемонії заступник міністра оборони України Ігор Тимофєєв. Він також відзначив, що Україна та США визначатимуть нові пріоритети, над якими будуть працювати в майбутньому.

Заступник Міністра оборони України також підкреслив, що Збройні Сили обох держав вже співпрацюють за найбільш пріоритетними напрямками. Зокрема, в галузі реформування Збройних Сил, напрямку євроатлантичної інтеграції, над проблемами соціальної адаптації військовослужбовців.

Як зазначив Ігор Тимофєєв, відкриття відділу оборонного співробітництва командування Збройних Сил США в Європі також дозволить представникам американської та української армії співпрацювати на повсякденній основі. "І цей людський вимір співробітництва дуже важко переоцінити", - наголосив він.

У свою чергу Надзвичайний і Повноважний посол США Джон Гербст повідомив, що США зацікавлені у більш ефективному співробітництві з Україною щодо виконання Плану дій Україна-НАТО. "Ми сподіваємося на ще більш ефективне співробітництво, спрямоване на підтримку цілей України, таких як виконання Плану дій Україна-НАТО, втілення в життя оборонної реформи та розвиток Об`єднаних сил швидкого реагування, які є взаємосумісними з НАТО", - зазначив посол США.

Надзвичайний і Повноважний посол США також відзначив значний внесок українських миротворців, що несуть службу в різних кутках світу. "Українсько-американське співробітництво вже зробило значний внесок, маючи результати позитивної присутності українських миротворчих контингентів миротворців у Косові, Сьєрра-Леоне, Лівані й найостанніший та найбільш визначний - в Іраку", - підкреслив Джон Гербст.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також