Верховная Рада ратифицировала соглашение об интеграции нефтепроводов "Дружба" и "Адрия"

05.02.2004, 10:56

ОАО "Укртранснафта" приветствует ратификацию Верховной Радой Украины Закона "О ратификации Соглашения о сотрудничестве по реализации проекта интеграции нефтепроводов "Дружба" и "Адрия". (укр.)

Метою підписання Угоди було створення нового транс'європейського маршруту транспортування нафти з родовищ Російської Федерації до хорватського глибоководного порту Омішаль. Додатковий гарантований обсяг транспортування нафти на першому етапі становитиме 5 мільйонів тонн на рік з послідовним збільшенням перекачки до 10, а згодом і 15 мільйонів тонн нафти на рік.

Додатковий щорічний дохід ВАТ "Укртранснафта" від реалізації лише першого етапу проекту дорівнюватиме 122,8 млн. грн. Компанія впевнена, що таке значне збільшення доходів від експлуатації нафтотранспортної системи, що перебуває у власності держави, приведе до суттєвого зростання бюджетних надходжень та покращить інвестиційні можливості Компанії.

ВАТ "Укртранснафта" переконана, що ратифікація Угоди про співробітництво з реалізації проекту інтеграції нафтопроводів "Дружба" та "Адрія" сприятиме зміцненню міжнародного іміджу України, як держави, яка послідовно і прагматично відстоює свої економічні інтереси.

Угода, що передбачає інтеграцію нафтопроводів "Дружба" та "Адрія", була підписана 16 грудня 2002 р. у Загребі (Хорватія) урядами шістьох країн-учасниць: Російської Федерації, Білорусі, України, Словаччини, Угорщини та Хорватії.
По материалам пресс-службы ОАО "Укртранснафта".

Читайте також