Очередной раунд украино-американских политических консультаций

10.03.2004, 11:39

9-11 марта в Вашингтоне проходит очередное заседание двустороннего украино-американского Комитета по вопросам внешней политики. (укр.)

9-11 березня у Вашингтоні проходить чергове засідання двостороннього україно-американського Комітету з питань зовнішньої політики на чолі з головами української та американської сторін - першим заступником міністра закордонних справ України Володимиром Єльченком та другим заступником державного Секретаря США Стівеном Пайфером відповідно.

Під час засідання сторони обговорять сучасний стан та перспективи двостороннього співробітництва, а також окреслять шляхи подальшого поглиблення стратегічного партнерства між Україною та США.

Серед іншого буде розглянуто низку аспектів співпраці у сфері боротьби з міжнародним тероризмом, взаємодії сторін у процесах відновлення стабільності та відбудови Іраку, а також ряд проектів в енергетичній галузі, що становлять взаємний інтерес. Відбудеться також обмін думками щодо подальшого співробітництва двох країн в рамках міжнародних організацій, а також реалізації курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію. Окрім цього, предметом обговорення стануть питання боротьби з нелегальною міграцією, торгівлею людьми та інші нагальні проблеми глобальної та регіональної безпеки.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також