В Киеве прошли украино-сербско-черногорские переговоры

19.03.2004, 10:33

17 марта в Министерстве иностранных дел Украины состоялись украино-сербско-черногорские переговоры по консульско-правовым вопросам. (укр.)

Українську делегацію очолював Заступник Міністра закордонних справ Валентин Наливайченко, сербсько-чорногорську - Заступник Міністра закордонних справ Драган Джурович.

В ході зустрічі сторони погодили текст Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Сербії і Чорногорії про безвізові поїздки для власників дипломатичних та службових паспортів.

Було також домовлено, що до підписання нової угоди про порядок поїздок громадян обох держав сторони застосовуватимуть у двосторонніх відносинах Угоду між Урядом СРСР та Союзним Виконавчим Віче Скупщини СФРЮ про взаємні поїздки громадян від 31.10.1989 року. Українська сторона найближчим часом передасть на розгляд сербсько-чорногорській стороні проект угоди, який передбачатиме безвізовий транзит громадян держав сторін за наявності дійсної Шенгенської візи.

Сторони підтвердили необхідність укладення двосторонніх угод про взаємне працевлаштування та соціальне забезпечення.

Українська та сербсько-чорногорська делегації також домовилися про відкриття чартерного сполучення між Києвом та Подгорицею з безвізовим режимом поїздок громадян обох держав, які прямують до Чорногорії та України з туристичною метою.

За підсумками переговорів глави делегацій підписали спільний протокол.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також