Президент Украины встретился с Генеральным секретарем ОБСЕ

02.03.2004, 16:29

Президент Украины Леонид Кучма провел встречу с Генеральным секретарем ОБСЕ Яном Кубишем. (укр.)

Під час зустрічі Глава держави відзначив продовження діалогу між Україною та ОБСЄ. Леонід Кучма підкреслив підтримку Україною позицій щодо підвищення ролі Організації в забезпеченні стабільності та безпеки у світі.

Президент України також зауважив, що Україна готова до активної участі в реалізації рішень, прийнятих Радою Міністрів закордонних справ ОБСЄ в Маастрихті, які покликані зміцнити роль Організації в міжнародних зусиллях з протидії сучасним загрозам миру й стабільності. "Ми дуже хотіли б, щоб з кожним місяцем і з кожним роком зростала роль ОБСЄ в розв'язанні конфліктів у світі. Превентивний потенціал ОБСЄ використовується не на повну силу", - підкреслив Леонід Кучма.

Своєю чергою Ян Кубіш висловив готовність ОБСЄ до співпраці з Україною та зацікавленість у пошуку нових форм співробітництва.

Під час розмови сторони також торкнулися питання внутрішньополітичної ситуації в Україні, зокрема питання проведення президентських виборів в державі. Глава держави висловив упевненість в тому, що вибори в Україні пройдуть прозоро, демократично та відповідно до європейських стандартів.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також