Визит министра иностранных дел Украины в Россию

27.05.2004, 11:41

27-28 мая состоится рабочий визит министра иностранных дел Украины Константина Грищенко в Российскую Федерацию. (укр.)

В рамках візиту міністра закордонних справ України до Москви буде проведено друге спільне засідання Колегії МЗС України та Колегії МЗС Росії. Перше спільне засідання Колегій відбулося у Києві, 19 травня 2003 року, та було присвячене проблематиці українсько-російського стратегічного партнерства.

Темою другого спільного засідання стане обговорення комплексу взаємопов'язаних питань - взаємодії України та РФ у світлі формування Великої Європи та перспектив розвитку українсько-російських відносин. Обговорюватимуться питання взаємодії сторін з Європейським Союзом та НАТО, загальноєвропейської економічної інтеграції, перспективи співробітництва України та РФ на регіональному рівні. Обговорюватимуться також актуальні питання двосторонніх відносин - розмежування Азовського моря і Керченської протоки, розподіл закордонної власності колишнього СРСР, питання тимчасового перебування на території України Чорноморського флоту РФ тощо.

У рамках візиту відбудуться переговори Костянтина Грищенка з його російським колегою Сергієм Лавровим. Заплановані також зустрічі міністра закордонних справ України з Президентом Росії Володимиром Путіним та секретарем Ради безпеки РФ Ігорем Івановим.

Україна прагне і далі розвивати відносини з РФ у дусі стратегічного партнерства, на основі взаємного визнання державного суверенітету, територіальної цілісності та непорушності кордонів двох держав з метою поглиблення взаємовигідних політичних, торговельно-економічних та гуманітарних контактів.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також