Численность украинского миротвоческого контингента в Ираке составит 1722 военнослужащих

01.06.2004, 11:17

Началась подготовка личного состава 7-й отдельной механизированной бригады к выполнению миротворческих учений в Ираке. (укр.)

Згідно з Директивою Міністра оборони України командуванням Південного оперативне командування Сухопутних військ Збройних Сил України завершено відбір особового складу 7-ї окремої механізованої бригади (омбр) Збройних Сил України, що готується до заміни в Іраку миротворців 6-ї омбр.

20 травня розпочалася безпосередня підготовка (бойове злагодження) 7-ї омбр у визначених частинах та гарнізонах. Управління бригади та офіцери, які увійдуть до складу багатонаціональних штабів дивізії "Центр-Південь" та Коаліційних Сил готуватимуться в смт. Чорноморське, Одеська область, решта особового складу, підрозділи бригади - на базі частин, що дислокуються в смт. Черкаське, Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг та м. Болград.

Зважаючи на оперативну обстановку в районі виконання миротворчих завдань та враховуючи попередній досвід, керівництво Збройних Сил України посилило заходи безпеки українських військовослужбовців в Іраку. Зокрема, прийняте рішення щодо збільшення чисельності українського контингенту на 146 військовослужбовців. Таким чином, загальна чисельність особового складу 7-ї омбр складатиме 1722 військовослужбовця. Ця кількість військовослужбовців українського миротворчого контингенту в Іраку не перевищує норму у 1800 чоловік, встановлену Указом Президента України "Про направлення миротворчого контингенту для участі України у міжнародній миротворчій операції в республіці Ірак".

Певних змін зазнає організаційно-штатна структура бригади. Передбачається підсилення підрозділів медичного та ремонтного забезпечення. До штату 7-ї омбр буде введено мінометні підрозділи. Зокрема, мінометна батарея дислокуватиметься у базовому таборі "Дельта" (Ель-Кут), а мінометний взвод у таборі "Зулу", місці дислокації 62-го механізованого батальйону (Ес- Сувейра).

Всі вантажні автомобілі, що знаходяться на озброєнні українського контингенту, будуть додатково обладнані броньовими плитами по бортах, захищені будуть також кабіни з боку водія та старшого машини. Решта автомобільної техніки планується замінити на броньовані БТР-80. Автомобільна техніка, що використовує бензинові двигуни, буде замінена на дизельні.

Під час ротації передбачається повністю замінити техніку та озброєння, що відслужили свій ресурс, або таку, що критично наблизилися до граничного терміну використання. Український контингент буде оснащений більшою кількістю передавачів-постановників радіоперешкод, а укорочена автоматична зброя замінена на звичайну.

Передбачається, що ротація українського миротворчого контингенту здійснюватиметься у декілька етапів протягом липня - серпня 2004 року. Зокрема, для перевезення особового складу буде здійснено 14 авіарейсів за маршрутом м. Миколаїв - аеродром "Таліл". Понад 150 одиниць техніки буде перевезено морським шляхом з України до Кувейту. Далі техніка виконає марш до базового табору в Іраку.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также