На Яворивском полигоне проходят учения "Кленовая арка-2004"

28.06.2004, 12:00

Украинские, польские, канадские и литовские военные отрабатывают совместные действия во время проведения операции по поддержанию мира во время тактических учений "Кленовая арка-2004", которое проходит на Яворивском общевойсковом полигоне. (укр.)

26 червня - 9 липня на базі Навчального центру "Партнерства заради миру" Яворівського загальновійськового полігону Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України триватиме багатонаціональне тактичне навчання ротного рівня "Кленова арка-2004".

У навчанні візьмуть участь до 140 військовослужбовців з Канади, Литви, Польщі та України. Нашу державу представлятимуть 40 військовослужбовців національної складової українсько-польського миротворчого батальйону "УкрПолбат", що виконує завдання у складі багатонаціональної бригади "East" сил КФОР у Косово (Сербія і Чорногорія).

Крім того, для забезпечення належної організації проведення навчання також залучатимуться до 100 військовослужбовців та близько 30 одиниць техніки частин Західного оперативного командування.

В ході маневрів українські, польські, канадські та литовські військові планують відпрацювати дії підрозділів під час операції з підтримки миру у зоні конфлікту, а також питання організації взаємодії та управління багатонаціональними підрозділами.

Навчання "Кленова арка-2004" проходитиме у декілька етапів і буде проводитися лекційним методом із практичним відпрацюванням навчальних питань на спеціально обладнаних учбових місцях Навчального центру "Партнерства заради миру".

Зокрема, протягом перших двох етапів, які триватимуть з 27 червня до 2 липня, для учасників маневрів заплановано цикл лекцій та показові заняття, під час яких відпрацьовуватимуться тактико-спеціальні дії: патрулювання місцевості, процедури обшуку та вилучення зброї, охорона важливих об'єктів та посадових осіб тощо. Третій етап навчання, який триватиме 3-6 липня, передбачає проведення тактико-спеціального навчання. Бойові стрільби під час "Кленової арки-2004" не передбачені.

Довідка. "Кленова арка-2004" є одним із заключних етапів підготовки військовослужбовців національної складової українсько-польського миротворчого батальйону "УкрПолбат" для підготовки до виконання завдань у складі багатонаціональної бригади "East" сил КФОР у Косово. Чергову ротацію національної складової "УкрПолбату" заплановано провести на початку серпня цього року.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также