В Николаевской области продолжаются украинско-итальянские учения

17.06.2004, 12:06

На общевойсковом полигоне Южного оперативного командования "Широкий Лан", проходит четвертый этап украинско-итальянских тактических учений бригадного уровня с боевыми стрельбами "Широкий Лан - 2004". (укр.)

У Миколаївській області, на загальновійськовому полігоні Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України "Широкий Лан", триває двостороннє українсько-італійське тактичне навчання бригадного рівня з бойовою стрільбою "Широкий Лан - 2004".

На полігоні розпочався четвертий тренувальний етап спільного навчання, в ході якого українські та італійські військові відпрацьовують завдання польової фази навчання. Зокрема, здійснюється висування підрозділів в район проведення операції, десантування, знищення умовних терористів та роззброєння незаконних збройних формувань.

Основна мета проведення навчання полягає у відпрацюванні спільних дій підрозділів Сухопутних військ Збройних Сил України та Італії під час проведення миротворчої операції.

Загалом у навчанні "Широкий Лан - 2004" задіяно до 900 італійських військовослужбовців та 300 одиниць автомобільної і бронетехніки. Збройні Сили України у маневрах представлено аеромобільною ротою 79-го окремого аеромобільного полку Південного оперативного командування.

Загальне керівництво навчанням здійснюють: з української сторони - тимчасово виконуючий обов'язки заступника командувача військ Південного оперативного командування з бойової підготовки генерал-лейтенант Рауф Нурулін, з італійської - командир механізованої бригади "Аоста" полковник Міхаель Оліве.

На 18 червня заплановано проведення Дня високоповажних гостей та польовий парад. Як очікується, у Дні високоповажних гостей з італійської сторони планують взяти участь командувач оперативними Сухопутними силами збройних сил Італії генерал-полковник Козімо Д'аррічо та командувач 2-го командування оперативних сил оборони збройних сил Італії генерал-полковник Луїджі Коланері. З української сторони - заступник Міністра оборони України Ігор Тимофєєв та командувач військ Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Григорій Педченко. Також, у Дні високоповажних гостей навчання "Широкий Лан - 2004" планують взяти участь представники Київської асоціації військових аташе.

Представники військових відомств Італії та України, іноземні військові дипломати ознайомляться із задумом спільного українсько-італійського навчання, спостерігатимуть за активною польовою фазою тактичних навчань об'єднаних сил з бойовою стрільбою та десантуванням. В рамках дня VIP-персон відбудеться парад військ і бойової техніки України та Італії. По завершенню свого візиту на Широкий Лан високоповажні гості відвідають польовий табір механізованої бригади "Аоста", де відбудеться брифінг, присвячений подальшому військовому співробітництву між Україною та Республікою Італія.

Останніми роками спільні навчання підрозділів українських та італійських збройних сил стали традиційними. У липні 2002 року на загальновійськовому полігоні "Широкий Лан" проходили перші в історії спільні українсько-італійські навчання "Скіфія - 2002". У цьому навчанні, яке мало миротворчу тематику, брали участь воїни-десантники 79-го окремого аеромобільного полку Південного оперативного командування та 5-го батальйону парашутистів "Al Alamein" 186-го полку парашутистів "Folgore" збройних сил Італії.

У вересні 2003 року на Яворівському загальновійськовому полігоні Західного оперативного командування проходило спільне українсько-італійське тактичне навчання бригадного рівня з бойовою стрільбою "Прикарпаття - 2003", у якому взяли участь понад 1200 українських та італійських військових.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также